Vilka värdeord är viktiga i ditt liv?

Idag hade jag ett kort, men ändå mycket givande samtal med en person angående vad som styr valet av sysselsättning. Jag fick nämligen själv först frågan, och när jag förklarade att jag arbetade med så vitt skilda saker som träning och redovisning, så blev hen ganska förvånad. Det här var naturligtvis inte första gången, men just vid det här tillfället så ledde det till en egen reflektion över vilket val av yrke som skulle göras om det skulle göras om med nu som utgångspunkt. Hen beskrev sin bakgrund och kom på något som skulle innebära i stort sett samma arbetssätt, fast inriktat mot en annan målgrupp skulle man kunna säga. Det var då jag tyckte att det blev intressant att ta jämförelsen på ett annat plan.

Jag må syssla med saker där arbetssättet i sig inte har några som helst likheter. Men mitt val har jag grundat på ett ord som ligger mig extremt varmt om hjärtat – Balans.
I alla de möten jag gör med människor i arbetet som tränare eller coach, så är balans ett väldigt viktigt ledord. Balans mellan muskelgrupper, mellan hård träning och återhämtning, mellan fokus på dåtid/nutid/framtid för att bara nämna några exempel.
Och när jag jobbar med redovisning så är balans en given faktor, debet och kredit måste mötas.

Utifrån det fick personen i samtalet frågan om vilken eller vilka värderingar som ligger hen närmast om hjärtat, och att fundera på vart de kan passa in mer. Fortsättning följer, och det är alltid lika spännande att få vara med och bevittna andras förändringsprocesser i alla former.
Extra kul tycker jag det är när jag i arbetet som Personlig Tränare får möjligheten att inte bara hjälpa individen med den fysiska utvecklingen genom ett anpassat träningsprogram – utan även gärna ta med andra, djupare målsättningar, och använda dem under träningstiden. Det kan till exempel vara en företagsledare som har en viktig uppgift att lösa, och som med hjälp av träningspasset kan komma åt sina fulla resurser för att göra just det. Det häftiga är att jag sällan behöver veta exakt innehåll på det som individen själv jobbar med, det räcker gott med stickord på vilket eller vilka tillstånd som finns eller vill uppnås. På så sätt kan min klient även bevara anonymiteten kring det som inte angår mig.

I mitt eget fall gäller nu att göra en liten screening av just balansen i mitt eget liv, vilka delar som är på plats, och var jag ska lägga energin för att få uppleva utveckling. Balans för mig är nämligen väldigt dynamiskt. Omvärlden förändras ständigt, och därmed måste även jag det, annars stagnerar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.