Where the attention goes – energy flows

Vare sig du är helt nöjd med det livet du lever just nu, eller vill förändra något så avgörs ditt resultat av var du lägger ditt fokus. Ditt inre, din intuition, har bara fokus på framtid, där din lust är, det som driver dig och ditt liv framåt. Men om ditt mentala fokus, vare sig du valt det själv eller inte, ligger på sådant som har hänt i det förflutna, så kommer du inte vidare.

Dina minnen är kopplade till sådant som du uppmärksammat genom dina sinnen, och därmed återskapar du gamla tillstånd om och om igen om du fortsätter tänka samma tankar hela tiden. Det betyder inte bara att du återskapar det mentala tillståndet, utan även dina kroppsliga funktioner kommer att fortsätta behålla samma kurs. Det kan innebära att de celler som skapas helt nya i kroppen automatiskt går in i det programmet som de gamla haft. En gammal skada består i form av bestående smärta eller nedsatt funktion, även de inre organen och andra hormonella funktioner fortsätter att behålla sina begränsningar, eller successivt försämras.

Om du tror på något, vare sig det är en religion, eller bara invanda värderingar, egna sanningar, innebär det att du tänkt tankar i samma riktning så många gånger att de blivit automatiserade. Du ser inte ens möjligheten till att något kan vara på ett annat sätt än det du tror. I alla fall inte så länge det handlar om dig. Det bara ÄR så.

Men lek med tanken att du kan förändra något, skapa din framtid, genom att helt enkelt lägga energin och uppmärksamheten enbart på det du vill ha. Och inte fokusera, slösa bort, energin alls på det du inte vill ha. Dvs, alltifrån att själv tänka tankar om dig själv som inte bidrar till utvecklingen framåt, till att gå med i grupper på sociala medier av olika slag, där den valda uppfattningen är att det finns något att “kämpa” för. Varje tanke på att det kan vara en kamp eller svår utmaning, bidrar till motståndet till förändringen.

Så, gör det enkelt för dig!
Ge dig själv så mycket goda tillstånd du bara kan tänka dig. Tid att andas, njuta av det du gillar, skratta, umgänge med människor som ger dig energi, gör det du kan för att ha en trivsam miljö i ditt hem och på ditt arbete. Lägg all fokus på det som är bra. Om något område i ditt liv är själva anledningen till att du inte har det bra, sök efter den minsta positiva faktorn du ändå kan hitta i det hela. Till exempel, om du inte trivs på ditt arbete, varken med kollegorna, arbetsuppgifterna, eller värdegrunden hos din arbetsgivare – tänk att du i varje fall har ett jobb! Det finns många som inte ens har det. Minsta lilla positiva faktor kan du använda som energi framåt. Det betyder inte att du ska vara nöjd med att stanna kvar där, utan bara må så bra som du kan medan du är där. Helt plötsligt kommer det kanske ett erbjudande om en ny tjänst som passar helt perfekt för dig! För du har siktet framåt, på det som är bra, du ser det som är bra. Om du fortsätter att ha siktet på det som är negativt för dig, kommer du fortsätta att ha upplevelser som är negativa, som ytterligare förstärker det du har byggt upp.

Börja någonstans. Börja nu. Rikta din uppmärksamhet dit du mår bra av att ha den, och energin kommer att följa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.