Uppdatera versionen av Dig själv

När gjorde du senast en uppdatering av din telefon eller ditt nätverk? Kanske i morse? Kanske behövde du inte ens tänka på det, du kanske har inställningarna fixade så att det sker automatiskt. Vad bra!

Och du då? Dina tankar? Ditt tillstånd? Din kropp?
När uppdaterade du Dig själv senast? Lyckligtvis har även din kropp en mängd automatiska funktioner av den formen, och det finns även fina signaler som kan ge oss information om när vi behöver göra något extra. Men har du den inställningen på? “Tillåt notiser”, du vet. Det kan vara något i ditt hormonsystem som vill upplysa dig om vad du helst bör eller inte bör belasta kroppen med just nu. Eller kanske din sömn behöver justeras, eller kosten.
Ditt eget system är helt galet fantastiskt på att reglera och optimera, men bara om du hjälper till. Om du struntar i de signaler du får, kommer du kanske snart märka att resurserna försvinner. Du orkar mindre, blir trött oavsett hur mycket du sover, du har ont lite varstans, tappar lusten till allt möjligt, lättirriterad och arg eller ledsen och nedstämd.

Att bara göra en liten justering kan ha stor betydelse och leda till att du återigen hamnar på den kurs du känner är den rätta för dig. En sådan justering kan till exempel vara att medvetet fokusera på bara goda tillstånd hos dig själv under den absolut första minuten av din vakna tid på morgonen när du stiger upp. Det kan leda till att hela din dag blir annorlunda än det mönstret som du kanske levt i under en lång tid. En nystart!

Som systemisk tränare ser jag det som en av mina största uppgifter att guida dig till att själv hitta rätt svar inom dig. Jag har just nu möjlighet att ta emot ytterligare ett par klienter, hör gärna av dig om du ser fram emot att kliva in i den nya versionen av dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.