Möt dig själv inför nya året

Hur har du det? Hur vill du ha det? Vem är DU?

Små, korta meningar, men stor innebörd.
Så ofta tuffar vi på i livet, samlar på goda ögonblick, och tänker att det mer är en självklarhet att livet ska vara en kamp, åtminstone ibland. Och inte sällan tas beslut utifrån vad som är kutym, eller trenden i den kontext eller sammanhang personen lever i, inte utifrån magkänslan. Vad säger den föresten? Hör vi ens den? Eller undrar vi vad den hade sagt, först när sömnbristen och migränen är realitet? Inte så konstigt, med tanke på vad samhället runtomkring kan mata oss med om vi är mottagliga. Det är nyhetsrapporteringar om hur mycket elände som helst, och riskkalkyleringar och försiktighetsågärder till höger och vänster.

Men tänk om det kunde vara annorlunda? Helt annorlunda!

Tänk om den kraften som bor i dig, den som är DU på riktigt, fick vara huvudperson i dina beslut? När magkänslan är tydlig, och du inte kan tänka dig något alternativ än att fullkomligt lita på den? När den kroppen du bor i, är en skön plats att vara på, med potentialen att hela tiden skapa nya celler med samma goda momentum. Och om, och när, du väl får ont någonstans, så ser du det som en positiv och häftig bekräftelse på att din kropp är med och ger dig information av olika slag. Och när det gäller övriga tyckanden om en kropp, vilket därefter följs av en värdering av något slag, så finns det inget annat än att din kropp är fullkomligt underbar. Det finns ingen anledning att vara missnöjd över dess form eller funktion. Det finns heller inga tankar på att den skulle kunna bli sjuk eller på annat sätt få en nedsättning i sina funktioner. Varje tanke åt det hållet ger bara dig en möjlighet åt det du just inte önskar. Undersök gärna den tanken. Är inte det precis tvärtemot vad du vill? Om du vill se ordet möjlighet, så ska det bara vara i kombination med hur bra något skulle kunna bli.
Tänk att gå in i det nya året med den inställningen!

Ju mer jag blickar bakåt för att se när saker har flutit på i mitt liv, alltifrån när praktiska saker har löst sig, till att jag just upplevt hur min kropp gett mig tillgång till fantastiska upplevelser – så har jag varit med den. Inte mot den. När det enda möjliga alternativet är att något ska fungera bra, utan utrymme för tankar med rädsla eller oro för motsatsen. Då har det gått bra.

I mitt arbete som tränare eller coach, jobbar jag på samma sätt. Den som kommer till mig, fysiskt eller digitalt, blir guidad efter behovet personen har. Jag ser potentialen i vem som helst, och det är det enda som jag tänker är aktuellt att lägga fokus på. Finns det problem att lösa, lyssnar jag hellre mer på de områden som just nu fungerar bättre, det är där potentialen finns till det som skulle kunna vara annorlunda. Om kroppen har smärta eller andra nedsättningar i funktioner, då vill jag höra om det som fungerar bra, alternativt en tid i livet när det var annorlunda. Då är det där man kan söka efter en ny utgångspunkt. För en del känns det väldigt ovant, många har levt ett helt liv och kämpat emot sig själv. Så det kan innebära en liten utmaning i sig själv att inte söka motståndet, utan istället släppa taget, landa i acceptans. Och sedan den härliga upplevelsen av flöde! Wow!

Jag är så sugen på att möta det nya året, och att få bidra mer av goda möjligheter till att må bra, och nå ut till fler.
Samtidigt skulle jag gärna vilja erbjuda en härlig avslutning på det här året, ett zoomwebinar med sköna rörelser. Håll utkik på mina kanaler, jag klurar på ett datum i mellandagarna, strax före nyår. Hur låter det?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.