Mot nya upplevelser

Jag älskar att se tillbaka så där överskådligt, och summera mitt år. Oftast sätter jag mål i form av tillstånd som jag önskar uppnå för nästkommande år. Och nästan alltid får de tillstånd som varit viktiga under ett år – följa med framåt också. Grunden för mig är alltid tacksamhet och glädje, med de två tillstånden i fokus kommer jag långt. Därefter har jag även fokuserat på kreativitet och nyfikenhet för att hjälpa mig själv att kliva utanför boxen. 

Så i år har jag till exempel sprungit mitt första, men troligtvis inte mitt sista, fjällmaraton. Axa Fjällmaraton i södra Årefjällen, 44 km långt på totalt 2100 höjdmeter. En riktigt fantastisk upplevelse som jag verkligen längtar efter att få göra om igen. 

Filip, min älskade sambo, har också fått cykla mycket mera MTB i år, ny cykel i början på året och flera tävlingar. Största tjejen, min bonusdotter Tova, fyllde 10 år, valde själv skola, längre bort från de flesta av hennes tidigare kamrater, men hon själv är helnöjd. Mer ansvar för sig själv, fixa vissa måltider, passa tider och ta sig till handbollsträning för vilket hon verkligen går all in för nu. Och minsta tjejen Ida, har ökat på sina ridkunskaper, sålt jultidningar för att tjäna ihop till en gitarr, börjat sy på symaskin, och håller så smått på att verkligen knäcka läskoden.  Det går bättre och bättre. 

Anledningen till att jag valde att ta upp vad min familj har gjort är mycket för att de följt sin inre väg till vad de mår bra av, vad som skänker dem goda tillstånd. Ibland är det viktigt att göra saker alla tillsammans, och ibland är det lika viktigt att få utrymme för sin “egen grej”, men det kan var superhärligt att resten finns där och gläds tillsammans med den som gör sitt. 

För år 2016 har jag fortsatt stort fokus på tacksamhet och glädje. Därtill känner jag nu starkt för energi och harmoni, två tillstånd som gärna får samvariera med varandra. Jag har redan ändrat lite grand i det upplägg jag har när jag arbetar, och under nästa år kommer det att ytterligare förändras en del. Från att under många långa år haft en massa klasser och peppat andra till träning, så ska jag nu få mer utrymme till egen träning, till exempel löpningen. Åh, vad jag längtar. 

Och jag önskar alla andra ett stort lycka till med att göra målsättningen för ert nya år. Om du sätter målet i form av tillstånd, så är det en otroligt kraftfull drivkraft. Då kan du ha prestationsbaserade aktiviteter längs vägen, men slutmålet mäts i om du uppnått ditt önskade tillstånd, inte en siffra. På så sätt kan du behålla eller stärka din självkänsla, och vara mer neutral kring självförtroende kopplat till prestation. DU är alltid värdefull, kom ihåg det. Det är inte din prestation som avgör ditt värde, men den kan skänka dig mycket glädje eller andra fantastiska tillstånd som du själv väljer! Kram till er alla härliga människor!  

   
Jag passar på att bifoga ett litet collage från samlade minnen jag själv tar med mig från året som gått, och avslutar med en bild på hur jag såg ut efter sista klassen på året, Nyårskarameller på Sats Nacka Strand! Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.