Ny aktivitet i höst – Workshop med fokus på återhämtning!

I flera år har jag arbetat med neuromotorisk stimulering (jag kallar det ofta för långsamma rörelser), som ett naturligt inslag för många av de klienter jag mött som personlig tränare. I detta moment, får personen en väldigt fin möjlighet till effektiv återhämtning, såväl muskulär som mental. Samtliga har uttryckt att det är värdefullt på flera sätt. I slutet av 2016, kände jag därför att jag måste låta detta få utvecklas ytterligare, ge en möjlighet till denna typ av aktivitet i en miljö där den kommer till sin rätt. Så jag hyrde in mig i lokaler på Kommunikologcenter i Sjöstaden. Till en början var jag där en dag varannan vecka, men det dröjde inte länge förrän jag kände att jag vill kunna erbjuda fler tider och dagar.

Så under våren har jag utökat tiderna lite, och från och med hösten har jag större planer än så. Jag vill erbjuda workshops, både längre och kortare – i syfte att nå ut till fler, och därigenom kunna göra mera nytta.
För det är just så jag tänker. Jag vill göra skillnad.

Den stressen som din kropp tar in genom det du upplever i din vardag, eller det du har med dig i din historia, påverkar och har påverkat din kropp under tid. Muskler bygger upp spänningar, som i sin tur skapar kompensatoriska rörelsemönster, och till slut kanske mer eller mindre konstant värk eller obehag. Den viktigaste funktionen, andningen, är ofta inbegripen i denna kompensation – istället för den ursprungliga, naturligt djupa andningen ner i magen, så blir den placerad högre upp i bröstkorgen, och därmed mindre effektiv för din kropp. Följderna kan bli allt möjligt – fler besök hos naprapaten, försämrad tarmfunktion och förbränning, oregelbunden och otillräcklig sömn, högt blodtryck och därpå medföljande oönskade effekter osv. Jag nöjer mig med att räkna upp några stycken, men i grund och botten kan vi härleda många problem till ett rubbat andningsmönster orsakat av stress.

I de workshops som jag planerar framöver, kommer du att både få värdefulla verktyg för hur du kan upptäcka hur det är ställt med din egen kropp, och också hur du kan påverka ditt tillstånd och förändra till det bättre. Naturligtvis är det här inget magiskt förändringstrick med garanterat positivt resultat, det är vad du gör av informationen du får av dig själv som avgör utgången. Men jag lovar att det kommer att vara värdefullt om du tar till dig det du lär dig.

Om du tror att det här kan vara av intresse för dig, eller någon du känner, hjälp till och sprid det här, så fler kan få möjlighet att lära sig hur de påverkar sig själva och sin hälsa. Du kan maila intresse direkt till mig, så återkommer jag så snart jag har satt datum och tider. Du får även gärna komma med förslag på tider, då det kan hjälpa mig med att just arrangera aktiviteten på bra tid. Min tanke är både enstaka tillfällen på ca tre timmar, men även kortare tillfällen, spridda på tre-fyra veckor, med egen praktik däremellan.

Hoppas vi ses i höst!

/perita@motiverum.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.