Tillfälle – Vinn ett tillfälle för stressreducerande behandling!

Ett flertal sjukdomar och följdsjukdomar som förekommer ofta i vårt land har sin grund i för mycket stress. Eller för lite återhämtning i förhållande till den belastning som lagts på systemet.

I senaste riktlinjerna från Arbetsmiljöverket, finns det regler om vilket ansvar arbetsgivaren har gentemot sina anställd, t ex när det gäller att skapa ett arbetsklimat som är hälsosamt för den anställde.

Givetvis beror inte all överskjutande stress hos en individ enbart på vad den upplever på sin arbetsplats, men ibland kan det vara just där som det är lönsamt att göra en intervention för att även förebygga att personal blir långtidssjukskriven. Sedan många år tillbaka erbjuder en del arbetsgivare massage. Det är i sig en fin behandlingsform, men den är inte praktiskt genomförbar överallt, och en del kanske till och med tycker att det tar för mycket tid, vilket i sig skulle blir en stressfaktor, och då har ju själva syftet helt förbrukats.

Därför vill vi nu erbjuda ett alternativ. Jag har i många år arbetat med träning, och ett flertal av de klienter jag tar emot på regelbunden basis, har det här som ett inslag vid varje träningstillfälle. Vi brukar som regel lägga 15 min av en timme åt just det här, och faktum är att redan på så kort tid hinner det hända massor.

Min klient får ligga ner i lugn och ro på ett skönt underlag, till exempel en träningsmatta, och bara fokusera på att slappna av och andas. Jag sköter resten. Ingen behöver ta av sig några kläder, och oftast har vi inget speciellt avskilt rum att vara i heller, utan vi tar bara en plats ute på gymgolvet. Så flexibelt är det.

Själva fundamentet i behandlingen är att vi till exempel möjliggör frisättande av ämnet oxytocin i kroppen, ett hormon som bidrar till lugn och välmående. Genom olika sorters tryck/beröring/långsamma rörelser, ger vi även signaler till musklerna att slappna av, vilket är motsatsen till vad som händer vid stress. Enkelt men genialt!

Under 2017 kommer det att erbjudas olika alternativ för företag/grupper/individer, att både få boka in behandlingstillfällen! – men också workshops, ett tillfälle att lära sig hur du/ni själva kan använda enkla men effektiva sätt att reducera stress och bygga upp kroppens resurser igen.

Just nu har ni chansen att vinna ett tillfälle helt kostnadsfritt! Så om du är anställd eller arbetsgivare och anser att det här skulle gynna just din medarbetarna på din arbetsplats, maila oss med din motivering! Den som vinner kommer att få ett tillfälle för sig själv och upp till två kollegor i fina lokaler på Kommunikologcenter i Sjöstaden. Ett sådant tillfälle är 30 min. Därefter följer vi upp vad det kan innebära för er om ni väljer att introducera det här i er verksamhet.

Vinnaren utses den 16 december 2016, så skynda att maila och motivera till:

perita@motiverum.se

Gå in och gilla Motiverum på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.