Intention i bilder

En bild säger mer än tusen ord – den har du säkert hört många gånger i olika sammanhang. En bild innehåller otroligt många detaljer, samtidigt som den presenterar en helhet av något.

Om du har en bild som visar just det du vill fokusera på, så kan du bli påmind och påverkad att styra det du gör i rätt riktning. Om du läste mitt förra inlägg om tips på målsättning i form av tillstånd, så kan det här vara en hjälp att upprätthålla fokus på just dessa tillstånd som du vill uppnå.

I min egen utvecklingsplan har jag tagit hjälp av att lyssna på inspirerande poddar, en av dem är Framgångspodden med Alexander Pärleros, som varje vecka träffar människor som har intressanta erfarenheter att dela med sig av. Och vid något tillfälle, så berättade Alexander själv om hur han använder sig av en vision board, för att ge extra kraft till framgången under det nya året. Det tog jag fasta på, och nu har jag gjort min egen. Varje liten bild i den stora, är en symbol för något jag vill uppnå eller ägna mig åt under 2018.

Överst till vänster påminner mig bilden på det gröna om att jag vill ge mig själv mer näring, bland annat i form av bra mat. Bilden på mig och Filip betyder att jag vill låta vår kärlek och tvåsamhet ta mer plats, efter 11 år tillsammans, har vi bara rest bort fyra gånger utan barn, endast över en helg, och ibland inte ens bott i samma rum. Överst till höger kör jag nyårsklassen i paljetter och glitter. Hela den klassen var en fantastisk upplevelse för mig, där jag med tydlig intention, skapade ett flöde och fick guida människor med stor dynamik och variation, samtidigt som jag fick massor av energi tillbaka. Jag önskar samla på fler sådana upplevelser, där jag med tydlig intention kan få ett resultat som är större än delarna var för sig. Mitten till vänster är vår köksö, en ren och städad plats i vårt (fortfarande) nya kök. Dels påminner den mig om att jag vill omge mig med vackra saker i mitt hem, enkla men lyxiga inslag, i en städad miljö. Och jag älskar även att skapa i det här rummet, jag har aldrig varit så inspirerad till att laga näringsriktig mat som nu. I mitten finns det en bild på den lokal jag nu jobbar allt fler timmar i. En stor golvyta, som anpassas flexibelt efter vem som besöker mig, och i vilket tillstånd den behöver vara i. Jag kan ändra musik, belysning, redskap och rörelser – här älskar jag att jobba! Bilden till höger i mitten är en otroligt tydlig påminnelse på att det är det jag tror på som kommer att ske, så jag har allt att vinna på att skapa riktigt stora visioner. Citatet är dessutom sagt av en av mina stora förebilder, Oprah Winfrey. Nere till vänster syns Filip cyklandes i målgång till ett mtb-lopp, vilket får mig att tänka på hur vi som familj stöttar varandra i de aktiviteter vi älskar att hålla på med – cykling, handboll, musikal, löpning. Vi har alla olika “scener” där vi får utlopp för vår kreativitet och energi, och jag vill fortsätta att tänka att det är underbart att få närvara och dela glädjen när någon jag älskar får vara i sitt rätta element. Bilden i mitten längst ner är från vår första Thailandsresa, och att just resa med våra två fantastiska tjejer, det är något jag absolut vill göra mer av. Slutligen, bilden längst ner till höger, föreställer Azure window, en 28 meter hög kalkstensklippa som inte längre existerar. Morgonen den 8 mars 2017, kollapsade naturfenomenet i ett oväder. Bilden togs av mig året innan, och den påminner mig om att vara här och nu. Det är bara här och nu som jag kan påverka. Igår har redan varit, och i morgon vet jag ingenting om.

Tillståndsorden för 2018 för mig själv kanske jag delar med mig av en annan dag, de kräver eventuellt en längre text för att det ska ge mening för dig som läser dem. Men idag väljer jag ändå att dela med mig av min personliga “tavla” med bilder, som påminner mig att verka i för mig rätt riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.