Jag brinner för att vara med och guida andra människor i syfte att ändra tillstånd, två av de hörnstenar jag använder mig av är andning och rörelse.

Min egen resa började när jag som 14-åring skaffade mig ett träningskort i gymnastikföreningen på den lilla orten där jag bodde. De erbjöd workoutpass, dvs ledarledd träning i grupp till musik, och det passade mig perfekt. Innan dess hade jag ingen som helst erfarenhet av rörelse eller någon som helst kunskap om vad som bidrar till välmående. I min familj var det helt andra prioriteringar i fokus.
Jag var dessutom mobbad under grundskoletiden, och därför blev idrottslektionerna något jag gärna försökte gömma mig undan ifrån, så min egen kroppsbild var ganska skev, och dessutom hade jag ingen aning om hur jag kunde styra mina rörelser heller.
De här träningspassen blev inkörsporten till en av de viktigaste sysslorna i mitt liv, för vid 16 års ålder blev jag tillfrågad om jag själv ville leda klasser. Wow! Jag?! Från och med då instruerade jag aerobics, bodytoning och funk, och det var fantastiskt att både ha hittat något som fick mig att må så bra, och samtidigt få börja dela med mig av det till andra.

När jag flyttade till Stockholm efter ett par år, så gick jag först och bara tränade för mig själv, men blev ganska snart tillfrågad att börja leda en privat grupp, och snart efter det var jag anställd på två träningsanläggningar.

Efter ytterligare några år tog jag ytterligare ett steg i att utbilda mig för att hjälpa fler att må bättre, det blev Hälsopedagogprogrammet på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm.
Under examenstiden, år 2006, startade jag Motiverum, och har haft egna uppdrag inom hälsa och träning sedan dess i varierande omfattning.

Under sista året på GiH, träffade jag också på ett par av mina lärare som jag tyckte hade så väldigt bra sätt att leda mig till att själv upptäcka det jag var osäker på. Båda hade läst minst en modul i Kommunikologi, en utbildning som ger en tvärgående metakompetens i kommunikation och förändringsarbete. Det var därför ingen tvekan för mig att det var nästa steg. Sedan 2014 är jag certifierad Kommunikolog, vilket gett mig en ovärderlig kompetens i att sortera och filtrera bland den kunskap jag har inom det område jag verkar, och därmed en flexibilitet att anpassa mitt uppdrag till vem eller vilka jag möter.

Från en uppväxt som mer var en flykt från att inte må dåligt, så kunde jag nu mer söka mig till hur jag kunde må så bra som möjligt!
Jag mötte min man, Filip, och fick en bonusdotter på köpet, men att själv få vara gravid och föda en dotter, gjorde mig hel. Faktum är att just själva förlossningen år 2010 är fortfarande det tillfälle i mitt liv, då jag verkligen var som allra mest närvarande och uppkopplad till mig själv. Det är faktiskt många år senare som jag nu förstått det.
Jag förstår att när jag själv upplever ohälsa av olika slag, är det för att jag på något sätt går emot mitt inre guidningssystem.

Men tack vare den kompetens jag har, har jag kunnat förstå att de signaler som min kropp ger mig, alltifrån ont i ryggen till förkylningar, handlar om att jag behöver fokusera på mitt tillstånd. Att lugna ner, söka stillhet, bland annat genom medveten närvaro i andning och rörelse. Det är också otroligt viktigt att jag väljer glädje och lust i det jag gör, alltså i min vardag. Det finns alltid val att göra, även i det lilla. Och ju mer jag upplever glädje och lust, desto bättre mår jag, och desto mer energi och kreativitet får jag!
Det genomsyrar såväl min fysiska och mentala hälsa, som mina relationer i familj och yrkesliv. Ju gladare jag är, desto bättre blir allt annat. Ett av mina favorituttryck, som jag dessutom har i en ram i köksfönstret för daglig påminnelse är – “Where the attention goes, the energy flows”.

Några andra starka upplevelser som jag har fått förmånen att uppleva, och gärna gör om igen, är Fjällmaraton i Södra Årefjällen, 44 km terränglöpning, fördelat på tre fjälltoppar på totalt 2 900 höjdmeter. Det loppet har jag genomfört två gånger.
Jag har även sprungit Lidingöloppet, 30 km terräng, ett antal gånger. Det loppet är ett av mina absoluta favoriter.
Min senaste utmaning var att cykla Cykelvasan, 94 km terräng mellan Sälen och Mora, vilket jag fick göra 2019, tillsammans med min man.

Faktorer som är enormt viktiga för mitt eget välmående, är att min familj mår bra, att jag får regelbunden dos rörelse, näring, sömn, beröring, sång (ja, ett sätt för mig att uttrycka känslor) och att jag får göra skillnad i det jobb jag utför. Och insikten att det är jag som skapar just det för mig själv är ovärderlig.